SMS jednokratna lozinka

PLAĆAJTE SIGURNO NA INTERNETU

Potvrdite transakciju jednokratnom lozinkom i uživajte u prednostima online kupovine. Još jednostavnije.

Nastojeći da Vam ponudimo dodatnu sigurnost i komfor prilikom korišćenja naših usluga, ali i da obavljanje transakcija na internetu učinimo još jednostavnijim i sigurnijim, primenjujemo najsavremenije tehnologije i najviše bezbednosne standarde.

Od 01.09.2019. godine prilikom plaćanja na internet prodajnim mestima na kojima je istaknuta oznaka Verified by Visa i Mastercard SecureCode, neophodno je da uz novi metod zaštite, plaćanje na internetu potvrdite pomoću jednokratne lozinke koju ćete za svaku transakciju dobijati SMS-om na svoj broj mobilnog telefona.

Plaćanje na Internetu je jednostavno i sigurno:

Nakon unosa podataka o kartici sa koje želite da bude izvršeno plaćanje, automatski se prikazuje dodatni ekran za izbor načina potvrde plaćanja. Odabirom jednog od ponuđenih polja, birate način na koji ćete izvršiti potvrdu:

1)Pomoću CAP čitača

2)Pomoću SMS OTP-a

Izborom opcije SMS OTP na broj mobilnog telefona koji ste verifikovali u Banci automatski će biti prosleđen SMS s jednokratnom lozinkom. Važnost lozinke je 120 sekundi od trenutka iniciranja poruke. Ukoliko lozinka nije uneta u predviđenom roku, možete zatražiti novu, putem SMS-a, pritiskom na odgovarajući taster.

Neophodno je da u polje za unos podataka unesete lozinku dobijenu u jednokratnoj poruci. Ukoliko je uneta neispravna lozinka, na ekranu će se prikazati informacija da uneti podaci nisu tačni. U tom slučaju proverite da li ste ispravno uneli lozinku, a dodatno možete zahtevati i slanje novog SMS-a.

Ukoliko niste verifikovali, odnosno potvrdili Banci svoj broj mobilnog telefona, najljubaznije Vas pozivamo da dođete u ekspozituru Banca Intesa.

Jednokratna lozinka

  • Lozinku je moguće iskoristiti samo za jedno plaćanje u roku od 120 sekundi. Nije moguće istu lozinku koristiti za više različitih plaćanja.
  • Između zahteva za slanje dva uzastopna SMS-a neophodno je da prođe 30 sekundi.
  • Ukoliko 3 puta unesete pogrešnu lozinku, plaćanje će vam biti onemogućeno narednih 60 minuta. Svaki sledeći pogrešan unos privremeno blokira plaćanje na novih 60 minuta. Ukoliko uzastopno 9 puta unesete pogrešnu lozinku, nalog će biti blokiran. U tom slučaju neophodno je da se javite Kontakt centru Banca Intesa na broj telefona 011/30-10-160.

Uživajte u prednostima online kupovine, od sada još sigurnije!