Banca Intesa pokrenula je 7. po redu godišnji ciklus Intesa Farmer konkursa za najuspešnije poljoprivredne proizvođače koji će biti nagrađeni u tri kategorije: Intesa farmer godine, Intesa farmer inovator i Intesa mladi farmer.

Pobednike ovogodišnjeg Intesa Farmer konkursa Banka će nagraditi vrednim novčanim nagradama – pobednika u kategoriji Intesa farmer godine sa 1.200.000 dinara, u kategoriji Intesa farmer inovator sa 600.000 dinara i u kategoriji Intesa mladi farmer takođe sa 600.000 dinara. Nagrade će pobednicima biti isplaćene na račun gazdinstva u Banci Intesa u roku od najkasnije 90 dana od dana proglašenja pobednika.

Na konkurs za izbor najboljih Intesa Farmera u 2019. godini mogu se prijaviti sva registrovana poljoprivredna gazdinstva, klijenti Banca Intesa, popunjavanjem Prijave u nastavku na ovoj internet stranici ili u svim ekspoziturama banke širom zemlje, u periodu od 21. maja do 20. septembra 2019. godine.

Pobednik kategorije Intesa farmer godine će biti izabran na osnovu ostvarenih godišnjih rezultatata u poljoprivrednoj proizvodnji, realizovanih investicija, posedovanja sopstvenih prostora za skladištenje, mehanizacije, obradivih površina, uključenosti članova porodice u proizvodni proces i drugog, a ukoliko se gazdinstvo bavi i stočarstvom, jedan od neophodnih uslova je uzgoj rasnih grla stoke. O Intesa farmer Inovatoru će se odlučivati na osnovu ostvarenih godišnjih rezultata, upotrebe inovativnih rešenja u proizvodnji i plasmanu, primeni online prodaje sopstvenih proizvoda, korišćenja aplikacija za upravljanje gazdinstvom i procesom proizvodnje, prerade i plasmana proizvoda sa geografskim poreklom. Intesa mladi farmer je potrebno da ima do 40 godina starosti i da je najmanje tri godine samostalni nosilac gazdinstava, a svakako će u obzir biti uzeti i ostvareni godišnji rezultati.

Pobednici konkursa u svim kategorijama biće proglašeni u novembru 2019. godine.

Najbolje poljoprivrednike će odabrati stručni žiri u sastavu Maja Andonov, Marko Kesić i Vojislav Živanović, predstavnici Banca Intesa, kao i Milan Prostran, agroekonomski analitičar i Goran Đaković, glavni urednik časopisa Agrobiznis magazin.

Prijavljivanje na konkurs je završeno.